Böcker

VATTEN – en naturlig självklarhet

 

En skrift utgven av Ulricehamns Energi inför 100-årsjubileet av stadens första kommunala vattenledning 2014. Kan rekvireras direkt från Ulricehamns energi, tel 0321-53 23 00 eller info@ueab.se

Hushållningssällskapet Sjuhärad 200 år

 

En jubileumsbok om Hushållningssällskapets 200-åriga verksamhet med vård och utveckling av landsbygden och kunskapsförmedling till lantbrukare och andra landsbygdsföretag. Boken ger en återblick i sällskapets historia, en beskrivning över dagens verksamhet och en titt in i framtiden. Kan rekvireras från Hushållningssällskapet Sjuhärad.

 

Herrgårdsliv på Torpa
 

En kavalkad i ord och bild om sju generationer Sparre och deras liv i det gigantiska trähuset, granne med Torpa stenhus. Om seder och bruk, vardag och fest, årets växlingar och det dagliga slitet – och om de många trotjänare, som i flera generationer arbetade på gården.

Mölndalsån – från källan till Drömmarnas kaj

 

En spännande resa tillsammans med naturfotografen Mikael Svensson utmed Mölndalsån från källan i Töllsjö till Göta Älv i Göteborg. Läsaren följer med genom fascinerande naturscenerier och en lång rad sjöar förbi vackra herrgårdar, unika gamla industrimiljöer och ett nöjesfält som en gång i tiden var smugglarnäste.

 

Änglagårdsbygd

 

Upptäck verklighetens Änglagårdsbygd!

Följ med på slingrande grusvägar, besök platser där filmerna är inspelade och träffa människor som lever och verkar i denna vackra del av Västergötland!
 
Engelska sammanfattningar

 

Se ett utdrag från boken här.

Gårdarna runt sjön

 

Jubileumsutgåva av Birgit Sparres första herrgårdsroman, bearbetad av Agneta Tjäder och utgiven 100 år efter författarinnans födelse. Originalutgåvan kom ut 1925.

 

Nu i pocketutgåva.

Flickan från Ingenstans

 

En berättelse om författarinnan Birgit Th Sparres spännande och dramatiska liv. Hon var under många decennier en av våra mest folkkära författare och beskriver i sin romansvit Gårdarna runt Sjön livet på herrgårdarna kring sjön Åsunden vid Ulricehamn.

 

Nu i pocketutgåva.

Viskafors som det var

 

En återblick på 1950-talets Viskafors och de barn och ungdomar som bodde där då, när det allra mesta kretsade kring Rydboholmsbolaget. Här berättar Agneta om lekar, arbete, sommaren vid Boxhult och på semesterhemmet, skolan, barntillsyn och samhällets industrihistoria, som sträcker sig tillbaka ända till 1600-talet, och mycket mer. 132 sidor med drygt 200 fotografier.

Kan beställas direkt från Agneta Tjäder eller köpas på Viskafors bibliotek, Tempo i Viskafors samt Akademibokhandlarna i Borås och Ulricehamn.

Pris 250 kr inkl. porto.

Bild föreställande: Beställ

 

 

Bok i CD-form

Under Vintergatan

 

Följ med på en pilgrimsvandring på El Camino till Santiago de Compostela! Power Point-presentation med text och bilder på 100 sidor.

 

 

 

Slutsålda

Drottningholm – ett kungligt hem

 

Vår kungafamiljs hem i ett historiskt perspektiv från Gustav Vasas kungshus av timmer till dagens moderna bostad. Utgavs 1984.

Bygden kring berget – Kinnekulle under tusen år

 

Speglar dåtid och nutid i bygden kring det blommande berget vid Vänern. Boken utsågs 2001 till Årets vackraste västgötabok av Föreningen för Västgötalitteratur.

Vågskvalp…

 

Människor och händelser under Ulricehamns Tidnings historia från starten 1869 till i dag. Författare är Agneta Tjäder och tidningens nyhetschef Jörgen Wester.

Bygden runt sjön

 

En kärleksfull beskrivning av Agneta Tjäders hembygd. Tillsammans med fotografen Jan Töve skildrar hon den medeltida staden Ulricehamn, de tusenåriga kyrkorna, befästningarna, näringslivet och de gamla herrgårdarna kring den vackra sjön Åsunden. Utsågs till 2004 års vackraste västgötabok av Föreningen för Västgötalitteratur.